Odgovori na Vaša najčešća pitanja

PITANJA VEZANA ZA KUPOVINU

Kako da kupim cipele?

Prvo izaberite proizvod koji Vas interesuje. Zatim izaberite veličinu (ukoliko kupujete cipele). Kliknite na dugme ADD TO CART. Ukoliko ste završili odabir proizvoda, kliknite na VIEW CART. Kliknite na PROCEED TO CHECKOUT. Popunite tražena polja koja su označena zvezdicom (*). Kliknite na PLACE ORDER. Time je Vaša porudžina uspešno završena!

Kako šaljete proizvode?

Sve proizvode šaljemo brzom poštom. To je najsigurniji metod slanja, po principu od vrata do vrata!

Kada mogu da očekujem isporuku?

Izrada cipela traje od 5 do 15 dana. Kada cipele pošaljemo, na Vašoj adresi su u roku od 24 časa. Ukoliko Vam je potrebno da cipele dobijete hitno, molimo da nam se obratite telefonom ili mailom.

PLAĆANJE

Kako se vrši plaćanje?

Plaćanje se vrši pouzećem. To znači da Vaš proizvod plaćate kuriru koji ga donosi na Vašu adresu. Ništa se ne plaća unapred.

Da li je plaćanje pouzećem sigurno?

Plaćanje pouzećem je izuzetno sigurno. Uz svako plaćanje dobijate priznanicu kojom dokazujete da ste novac dali kuriru i time svoju obavezu oko plaćanja završili.

ZAMENA I POVRAĆAJ PROIZVODA

Mogu li da zamenim cipele?

Naravno! Ukoliko želite da zamenite cipele za drugi model ili drugi broj, to možette uraditi u roku od 15 dana od dana prijema paketa. Obuća mora biti u stanju u kakvom je primljena, sve troškove slanja snosite Vi. Obuća može biti samo probana, nikako nošena. Molimo da nas pre slanja obuće na zamenu kontaktirate, kako bi se lakše dogovorili oko zamene.

Mogu li da otkažem porudžbinu?

Naravno. Ukoliko želite da otkažete porudžbinu, molimo Vas da prvo proverite da li Vam je porudžbina poslata. Ukoliko nije, mailom ili telefonom nam dostavite Vaše ime i prezime i možemo otkazati Vašu porudžbinu. 

Mogu li da vratim proizvod?

Naravno! Ukoliko želite da vratite proizvod kojim iz nekog razloga niste zadovoljni, to možete uraditi u roku od 15 dana od dana prijema paketa a mi ćemo Vam vratiti Vaš novac. U tom slučaju cipele moraju biti u stanju u kome ste ih primili, dakle samo probane, nikako nošene. Sve troškove slanja snosite Vi. Molimo da nas kontaktirate pre povraćaja proizvoda.

 

NISTE PRONAŠLI ODGOVOR NA VAŠE PITANJE?  Kontaktirajte nas!